LAGU UNTUK BLOGGER

Tuesday, 21 February 2012

BLOGGER MILO SENGGAL KANTOI MENIPU LAGI ???
Blogger Pakatan mILO sUAM Senggal lagi dengan dedahan kononya BN serta kerajaan menyokong Israel padahal tujuan utuma depa nie hanyalah untuk nak cover apa yang telah dilakukan oleh anwar dalam kenyataan yang sahih serta terang-terang sokong Isreal untuk mendapatkan dana dari yahudi nie.........


Dalam nak mengaitkan UMNO dengan Israel, geng blogger PKR melakukan satu kesilapan besar bila menayangkan gambar ini sebagai bukti.

Tengoklah tu syarikat mana yang import barang Israel. SAMSUNG TU!!! Lepas ni geng-geng blogger tak boleh pakai Samsung Galaxy Tab. Ada barang Israel. Haram kata blogger PKR.
Tapi pakai Apple macam Milosuam pakai takpe. Milosuam pun blogger Jingga 13. Sebab Apple tiada kaitan dengan Israel walaupun bercadang buka pusat kajian di Israel.
Apple allegedly planning semiconductor development center in Israel
Published: 02:08 PM EST (11:08 AM PST) 

In addition to its rumored purchase of Israel-based flash storage provider Anobit, Apple is also said to be planning to open a semiconductor development center in Israel.

Apple's plans to build the new facility came about before the company even entered into talks to buy Anobit, Israel's Globes reported on Wednesday. The new development center will reportedly be headed by Aharon Aharon, who is a veteran in Israel's technology industry.
http://www.appleinsider.com/articles/11/12/14/apple_allegedly_planning_semiconductor_development_center_in_israel.html

Bangang punya budak-budak PKR. Bukan Kerajaan Malaysia buat hubungan dagang tapi syarikat yang melabur di Malaysia yang beli produk dari Israel. Kalau itu pun Kerajaan nak sekat, mana ada syarikat nak melabur dekat Malaysia.

Jangan lupa, di Kelantan pun ada syarikat 'Israel' buka kedai. Adakah ini bermakna Kelantan ada hubungan dagang dengan Israel?
Nak tau jawapan paling tepat pasal isu Israel ini, sila baca di blog Be Da Man (http://bidaman.blogspot.com/2012/02/proxy-ialah-penjelasan-kehadiran-2.html). MyMassa ambil sedikit jawapan dari blog tersebut. 
Lagi-lagi cerita tentang hubungan Israel - Malaysia . Terbaru mengenai pendedahan kapal ZIM USA dan ZIM ATLANTIC yang berlabuh di Port Kelang pada pertengahan Februari 2012. Seperti yang kita tahu, Malaysia memang tak mempunyai hubungan diplomatik dengan Israel,cuma kejadian dua kapal milik syarikat Israel berlabuh di Port Klang buatkan ramai orang tertanya-tanya. Semua orang tahu, orang Jews ni bangsa yang cerdik, kalau diaorang tak dapat berniaga secara terus , diaorang akan gunakan proksi . Analogi proksi ialah macam syarikat2 di Malaysia yang kononnya milik penuh bumiputera tetapi sebenarnya ada taiko lain di belakang untuk masuk tender-tender yang dikhaskan untuk bumiputera saja.

Jadi itulah sebenarnya dibuat oleh syarikat ZIM ni, diaorang daftarkan syarikat/kapal2 di negara lain yang ada hubungan diplomatik dengan Malaysia, samada dengan nama syarikat yang asal atau diubah . Dasar kerajaan hanya menghalang syarikat dan kapal2 yang didaftarkan di Israel , sekiranya syarikat2 milik Israel ini berdaftar di negara lain, maka syarikat2 berkenaan dianggap berasal dari negara yang didaftar. Macam kes ZIM USA dan ZIM ATLANTIC , memang terang2 kapal ini berdaftar di Liberia jadi secara teknikalnya tiada sebab untuk kerajaan menghalang kapal yang berdaftar dari Liberia ni untuk berlabuh di Port Kelang. (sumber ZIM USA) (sumber ZIM ATLANTIC)

Baca seterusnya di sini (http://bidaman.blogspot.com/2012/02/proxy-ialah-penjelasan-kehadiran-2.html). 

No comments:

Post a Comment