LAGU UNTUK BLOGGER

Tuesday, 21 August 2012

EARTHQUAKE MEASURING 5.6 IN SOUTHERN SUMATRA

[A moderate earthquake measuring 5.6 on the Richter scale occurred in southern Sumatra, Indonesia at 11.09am Tuesday -- MALAYSIA (@TRANSFORMASI_BN)]

posted from Bloggeroid

Saturday, 18 August 2012

ANWAR DAH TAK LARAT LAYAN LAJIM

Menurut seorang rakan di HQ PKR, Anwar sudah mula merungut dengan suasana politik Sabah. Anwar pening kepala, kerana terlampau banyak demand yang dikemukakan oleh kumpulan yang melompat ini. Macam-macam.



‘Those people are stupid fools‘ – pernah diutarakan dalam meeting penting.



Nampaknya, Anwar akan berdepan dengan karenah politik Lajim, Bumburing ini sampai menjelang pilihanraya. Khabarnya, Lajim tidak akan menerima sebarang jawatan yang lebih rendah. Anwar diberikan dua pilihan:-

Lajim sebagai Ketua Menteri Sabah yang baru jika PR menang;
Lantikan sebagai Timbalan Perdana Menteri (kuota Borneo – rotation dengan wakil Sarawak);

Mendengar dua tekanan ini sahaja Anwar sudah naik angin. Tak masuk dek akal, untuk seorang yang sudah sunset seperti Lajim mengemukakan demand yang macam itu. Anwar banyak lagi perkara yang mahu difikir. Kuota Pas. Kuota DAP. Semua perlu masuk senarai.

Ketika ini, Azmin tersenyum kerana dia pernah ingatkan Anwar dengan permainan politik Lajim. Azmin sudah lama mengatakan keperluan PKR hati-hati dengan game yang mahu dimainkan oleh Lajim. Orang tak cukup inci (pendek) seperti Lajim ini bahaya. Azmin pernah ingatkan hal ini.

Siapa Lajim untuk demand sebagai Timbalan Perdana Menteri? Kalau setakat sebelum ini menjawat jawatan Timbalan Menteri cabuk – Lajim mesti cepat sedar diri dan tidak menggila. Mana nak campak Kit Siang? Haji Hadi? Mat Sabu?

Payah kalau orang tak sedar diri ni..-GelagatAnwar



Sumber: http://www.pisau.net/2012/08/anwar-dah-tak-larat-layan-lajim.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+pisau%2FBlSP+%28PISAU.NET%29&m=1

posted from Bloggeroid

Friday, 17 August 2012

UCAPAN SALAM ADILFITRI DARI PM

Seterusnya: http://jawaber6.blogspot.com/2012/08/eksklusif-ucapan-salam-aidilfitri-dari.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&m=1

posted from Bloggeroid

Wednesday, 15 August 2012

KENAPA ANWAR DAN AZIZAH NAK SOROK GAMBARNYA?

Melihat gambar diatas yang menunjukkan PM, Datuk Seri Najib Razak yang hanya dilitupi dua helai kain yang dinamakan ihram serta berkaki ayam menunjukkan kepada kita semua bahawa semua manusia tidak kira darjat dan apa kedudukkannya semuanya sama disisi Allah SWT.

Siapa sahaja umat islam yang melangkah masuk ke Masjidil Haram untuk bertawaf dan bersaie, tidak kira haji atau umrah, itulah yang dipakai. Tidak kira ianya Raja, Sultan, PM, TPM, Menteri, Menteri Besar Kelantan, pemimpin Umno atau pemimpin Pas. Semuanya sama.....

Rakyat Malaysia masih lagi tertunggu-tunggu mana gambar Anwar dan Azizah dalam keadaan berihram ?

Kenapa susah sangat nak tunjuk gambar itu sedangkan gambar Anwar menjadi imam dan menyampaikan tazkirah boleh ditunjuk-tunjuk....Jadi janganlah beri alasan Anwar tak mahu menunjuk-nunjuk....

Gambar MB Kelantan sedang tawaf pun ada juga tersebar di internet. Mana gambar Anwar ?

posted from Bloggeroid

Friday, 10 August 2012

POLIS TAHAN PENJUAL KERETA BERHUBUNG KES BUNUH DI SIBU

Sibu:
Police have arrested a 26-year-old car salesman in connection with the murder of 31-year-old bank manager in Sibu... http://t.co/8kMS4S71 --
Sumber:Sarawak Update (@sarawakupdate)

posted from Bloggeroid

Wednesday, 8 August 2012

ANWAR TERUJA DENGAN PERKAHWINAN HOMOSEKS

Paderi Gay Kahwin: Masyarakat Kristian Malaysia Harus Tunjukkan Bantahan

Tahun lalu, seorang rakyat Malaysia keturunan Cina, Ngeo Boon Lin yang juga seorang paderi gay telah mengambil keputusan mengahwini rakan sejenisnya di sebuah gereja di Amerika.

Pasangannya seorang lelaki kulit hitam, Phineas Newborn III adalah seorang produser pementasan muzikal Broadway. Perkahwinan pelik itu dilaporkan telah didaftarkan di New York.

Semasa di awal meletusnya berita perkahwinan gay mereka berdua, pelbagai lapisan masyarakat Islam, Hindu dan Buddha telah meluahkan bantahan, kecaman dan kemarahan mereka terhadap tidakan luar tabie tersebut.

Selepas hampir setahun kisah mereka reda dari perhatian umum, tidak semena-mena timbul semula apabila kedua-duanya tampil meraikan majlis resepsi perkahwinan mereka di sebuah restoran makanan Cina di Kuala Lumpur.


Baca sepenuhnya: http://gerakan-anti-pkr.blogspot.com/2012/08/anwar-teruja-dengan-perkahwinan-homoseks.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&m=1

posted from Bloggeroid

Tuesday, 7 August 2012

ISTERI NIK AZIZ TERPAKSA TUMPANG GLOMUR ARTIS

Kalu ikut hati Aakj nak meniarap bawah meja bila baca berita semalam bahawa isteri nik aziz dengan bangga menjemput penyanyi yang dah usang merangkap isteri Raja Kamarul Baharin, Noryn Aziz untuk bersama beliau dalam program penyampaian sumbangan hariraya.

Apa tak tersedaknya..dah kering sangat idea isteri nik aziz atau lebih tepat isteri Menteri Besar Kelantan nak lonjakkan balik namanya kerana dia sedar, suara rakyat Kelantan dah mula bergema kuat menolak nik aziz dan seluruh kepimpinan pas Kelantan d PRU13 nanti.

Tambah nak tercirit bila hanya gambar ini diletakkan dalam blog-blog hanyir mereka kononnya nak tunjuk yang artis datang bantu..mana wanita pas lain? dah tua sangat ke hingga tak nak letak gambar mereka di blog hanyir itu ? mana gambar programnya? malu ke sebab tak ramai yang datang ?
Seterusnya: http://azmykelanajaya.blogspot.com/2012/08/isteri-nik-aziz-terpaksa-tumpang-glamor.html?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed&m=1

posted from Bloggeroid

Monday, 6 August 2012

SWP MULA TUNJUK BELANG?!!!

Presiden Parti Pekerja Sarawak (SWP) Larry Sng berkata parti yang baru ditubuhkan bersedia untuk membuat penampilan sulung dalam pilihan raya umum akan dating tidak mengamalkan politik "Towkay" seperti yang didakwa oleh beberapa ahli politik yang menyalahkannya berniat memecah Dayak perpaduan.

Bekas pembantu menteri negeri semalam menjelaskan SWP adalah untuk menyediakan perkhidmatan kepada rakyat dengan melanjutkan dana pendidikan dan perlindungan insurans kepada ahli-ahli parti.

Selain daripada memberi perkhidmatan dengan lebih baik dengan menambah baik sistem penyampaian kerajaan pembiayaan, membanteras rasuah dan menggalakkan kerajaan yang lebih besar ketelusan]

Baca lanjut disini: http://theunreportednews.blogspot.com/2012/08/belang-sebenar-swp-iaitu-musuh-bn-mula.html?m=1

posted from Bloggeroid

Saturday, 4 August 2012

PIMPINAN PAKATAN PEMBANGKANG BODOHKAN RAKYAT DALAM ISU BAFIA

Penangkapan Rafizi Ramli diatas kesalahan pelanggaran akta BAFIA, 1989 telah memberi implikasi yang amat dasyat kepada kepimpinan PKR tatkala mereka berdepan dengan banyak lagi isu yang melibatkan kebajikan rakyat selangor seperti isu air yang tidak terurus, isu Talam dan juga skandal seks yang tidak pernah berpenghujung.

Sebaik sahaja penangkapan Rafizi Ramli dibuat, dengan pantasnya Anwar Ibrahim, Azmin Ali dan Tony Pua tampil memberi kenyataan yang seperti biasa cuba untuk mempengaruhi minda rakyat Malaysia betapa undang-undang Malaysia tidak pernah adil. Sejak azali lagi, apabila Undang-undang tidak perpihak kepada PKR, mereka begitu lantang bersuara tentang ketidakadilan sistem perundangan kita. Itulah budaya orang -orang yang berada dibawah naungan PKR.

Baca lanjut: http://www.papagomo.com/2012/08/pimpinan-pakatan-pembangkang-bodohkan.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&m=1

posted from Bloggeroid

LAJIM - BUMBURING : MEREKA KELUAR KERANA TIDAK DAPAT PROJEK

Pada 11 November 2010, semasa penubuhan NGO pendidikan iaitu Gagasan Pendidikan Melayu Malaysia (GAGASAN) telah ditubuhkan di Kuala Lumpur. Presidennya Datuk Hassan Malik sementara Datuk Lajim Ukin Timbalan Presiden. Saya pula menjadi Yang Dipertua GAGASAN Kota Kinabalu, sebenarnya saya lebih suka menjadi YDP GAGASAN Tawau atau Kalabakan kerana saya lahir di Tawau. Namun, saya menerimanya juga atas dasar persahabatan, perjuangan dan menghormati permintaan pihak Lajim. Lagipun GAGASAN Tawau belum ditubuhkan.

Berbalik kepada kisah Lajim, sebenarnya pertelagahan beliau bukan kepada UMNO atau Perdana Menteri DS Najib Tun Razak. Masalah utama Lajim ialah perselisihan beliau dengan kepimpinan UMNO Negeri Sabah. Perselisihan itu semua orang tahu, antaranya apabila peranan beliau di Bahagian Beoufort dibayangi sepanjang masa oleh seteru beliau iaitu Datuk Azizah Mohd Dun. Dalam hal ini, Datuk Musa Aman khabarnya berpihak kepada Datuk Azizah, maka membesarlah perselisihan itu kepada Pengerusi Perhubungan UMNO Negeri Sabah.Ayah kepada Datuk Azizah sangat berjasa kepada Negeri Sabah. Selain pernah menjadi DO di Beoufort jika saya tak silap, ayah Datuk Azizah merupakan salah seorang pemimpin USNO yang meminta UMNO dibawa masuk ke Sabah pada tahun 1976 dan seterusnya pada tahun 1986 dahulu.Kemudiannya, perselisihan faham itu berlanjutan kepada perseteruan yang semakin membesar.


Sumber: http://jawaber6.blogspot.com/2012/08/lajim-bumburing-mereka-keluar-kerana.html?m=1

posted from Bloggeroid

Thursday, 2 August 2012

WONG JUDAT KEKAL BN....


Wong judat akhirnya mengekalkan pendirian untuk kekal bersama BN. ...Ini bermakna beliau tidak menyertai Parti SWP...

posted from Bloggeroid

DS ROSMAH KEKAL SABAR...

Kelakar atau nok sukko kata orang Kelantan, joke kata orang putih bila ejen-ejen iblis gunakan gambar di atas kononnya kanak-kanak yang d dukung DS Rosmah meraung sawan seperti dirasuk...dan terus blogger iblis produk pakatan haram menyerang dengan fitnah mengatakan bahawa DS Rosmah sebagai 'puaka' atau dengan bahasa rasmi dunia..ahli sihir !..nauzubillah...aakj malas nak tulis nama blog boddo yang tulis sesuka hati dengan harapan blog dia popular dan mudah nak pow pas celaka !

Sumber:azmy kelana

posted from Bloggeroid

Wednesday, 1 August 2012

BEKAS BOYFRIEND DEDAHKAN SIAPA SEBENAR ABBY!

Mantan teman lelaki Abby Abadi, Zul Ariffin, memberitahu dia sebenarnya tidak terkejut dengan tindakan Abby yang sangat lantang melontarkan pandangan. Jelas Zul, Abby yang dikenalinya memang seorang yang berani menyuarakan pendapat jika percaya dengan sesuatu isu.

“Sebenarnya saya tidak berapa tahu tentang penglibatan Abby dalam parti politik ini. Terdengar orang bercerita sahaja. Tapi saya tahu dia sudah memakai tudung sebab dia banyak memuat naik gambarnya di laman sosial Facebook dan Twitter.

Kalau mahu saya komen tentang kelantangannya menyuarakan pendapat, saya rasa itu bukan satu perkara yang memeranjatkan. Abby memang begitu. Dia berani suarakan pendapat. Cuma saya tidak sangka pula dia ingin membabitkan diri dalam bidang politik.

Ketika kami berkawan dulu, dia tidak pernah pula sebut tentang itu,” ujar Zul yang ditemui ketika majlis berbuka anjuran Astro Shaw dan Tayangan Unggul pada Selasa.


Sumber: http://sejarahmelayu.blogspot.com/2012/08/bekas-boyfriend-dedahkan-siapa-sebenar.html?m=1

posted from Bloggeroid