LAGU UNTUK BLOGGER

Sunday, 17 July 2011

Adun DAP Sekincan Guna Hadis

Ustaz Baru Dalam kepimpinan DAP
yang di Asuh PAS

Pas Selangor menyatakan pendirian mempertahankan tindakan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sekinchan, Ng Suee Lim serta mana-mana pemimpin bukan Islam lain di negeri ini untuk menggunakan hadis dalam mana-mana ceramah termasuk dalam perbahasan sidang Dewan Undangan Negeri (DUN).

Timbalan Pesuruhjaya III Pas negeri, Khalid Abdul Samad berkata, tindakan pemimpin bukan Islam menggunakan hadis termasuk ayat al-Quran dalam perbahasan dan ucapan tertentu bukannya satu kesalahan selagi ia tidak lari daripada maksud sebenar.

Beliau memberikan alasan, agama Islam, al-Quran yang diturunkan oleh Allah SWT manakala hadis yang disampaikan oleh Rasulullah SAW adalah sebagai panduan, kebenaran kepada umat manusia sehingga hari ini.

"Justeru, apa yang menjadi masalahnya kalau orang bukan Islam mahu menggunakan hadis untuk menerangkan sesuatu perkara.

"Islam tidak melarang mana-mana orang bukan Islam untuk meminati, memahami serta mendalami agama ini. Kenapa kita (orang Islam) perlu menyekat orang bukan Islam untuk mendekati agama ini.

"Jika ada pihak yang melarang orang bukan Islam berbuat demikian (gunakan hadis dan ayat-ayat al-Quran), ia seolah-olah menyekat serta menyempitkan perkembangan Islam itu sendiri," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas tindakan Ketua Pembangkang negeri, Datuk Mohamad Satim Diman ketika persidangan DUN Selangor 12 Julai lalu yang mengkritik ADUN DAP tersebut kerana menggunakan hadis untuk menyokong perbahasan dalam sidang itu.

Menurut Mohamad Satim, ADUN DAP itu tidak layak untuk membicarakan soal hadis kerana beliau bukan seorang Muslim selain tidak memahami agama Islam termasuk tidak memahami hadis Rasulullah SAW itu sendiri.

Malah, tindakan Suee Lim itu menurut Mohamad Satim bukan untuk menyokong hujah, sebaliknya mengguna serta mempersendakan sabda Rasulullah SAW untuk kepentingan politik.

Ekoran tindakan Mohamad Satim mempertahankan hadis daripada dipergunakan oleh Suee Lim, beliau telah dikenakan tindakan dihalau daripada sidang dewan pada hari berkenaan oleh Speaker DUN, Datuk Teng Chang Khim.

Khalid yang juga Ahli Parlimen Shah Alam turut menyatakan umat Islam tidak seharusnya mempertikaikan orang bukan Islam untuk menggunakan hadis atau ayat suci al-Quran kerana tindakan itu dilihat seolah-olah cuba menutup kebenaran kepada manusia.

Ini kerana, katanya, tindakan sedemikian jelas dilakukan oleh orang Yahudi yang menutup bukti kebenaran ayat Allah SWT.


Ini lah jadinya bila Kuasa Politik di utamakan oleh kepimpinan PAS sampaikan Islam di lacurkan demi sekeping kertas Undi dari kaum Cina.

Kenyataan Khalid Samad jelas membuktikan tampa mengira sensitiviti Ugama mereka benarkan seorang Kafir DAP yang sememangnya anti Islam mengguna pakai Hadis walaupun sepatah haram maksud pun si Kafir tu tak faham.

Hal sebegini bukan baru malah sudah berkali kali di terjemahkan oleh Kafir dalam Pakatan Pembangkang terutama DAP dalam meraih sokongan orang Melayu Islam.


Khalid Samad begitu membela Adun DAP Kafir keparat ini tetapi jangan kita lupa akan kes Kemalangan yang mana seorang pelajar UITM Shah Alam yang telah Koma apabila di langgar oleh Adun DAP Kafir ini.

Adun DAP Kafir yang Mabok telah memandu kenderaan dan kemudiannya melanggar pelajar UITM sehingga menyebakan kecederaan parah ke atas pelajar tesebut dan beliau pelajar itu Koma di Hospital.


Sekali pun tidak pernah pemimpin PAS datang melawat mangsa kemalangan yang di langgar Adun DAP keparat itu. Malah Khalid Samad yang Melayu Islam pun tidak menjenguk langsung mangsa. Mana mereka dalam PAS yang sepatutnya membela pelajar Melayu Islam itu?

Oh....tidak boleh tegur nanti Ulamak Pukimak Nik Ajis marah kerana akan menjejaskan hubungan PAS dan DAP dalam Pakatan Pembangkang. Khalid Samad jua takut jika beliau pula yang di pulaukan sebagaimana yang berlaku ke atas Hassan Ali bila menegur Ronie Liu DAP dalam isu Arak.

Itu lah PAS yang sekarang bercita cita nak menggantikan UMNO tetapi mereka sebenarnya lupa bahawa DAP lah yang telah menggantikan PAS waktu ini. Kempen mereka sekarang di perhebatkan bagi meraih sokongan rakyat Malaysia tetapi mereka lupa Islam bukan alat politik untuk di lacurkan.


DAP sudah ganti PAS, esok lusa anak anak Gadis orang PAS kita semua boleh Gang Bang ramai ramai coz pendirian PAS yang sanggup meghalalkan apa sahaja demi meraih undi Politik.
sumber:papagomo

No comments:

Post a Comment