LAGU UNTUK BLOGGER

Saturday, 28 January 2012

Bermacam-macam cara mereka gunakan sebenarnya untuk sabotaj ekonomi Melayu Islam.

Terlebih dahulu, aku nak share satu penemuan dari laman sosial Facebook Page penyokong PKR/DAP. Posting di page berkenaan dibuat didalam bahasa cina. Mungkin mengandaikan bahawa orang Melayu ni tak akan tahu apa yang mereka siarkan di page mereka.

Posting ini dibuat pada 13 Disember 2011 (bukan 13 Mei ye). klik sini untuk melihat posting asal. KLIK SINI
Korang boleh minta kawan-kawan korang yang boleh membaca bahasa cina untuk translate semula atau boleh gunakan aplikasi translation atas talian untuk anda fahami isi hasutan dari posting asal. Aku tidak akan menterjemah semula keseluruhan posting berkenaan kerana terlalu panjang, tetapi aku akan rumuskan kesimpulan posting tersebut. Dicadangkan korang baca dulu episode 2.

Mereka-mereka yang tak sedar diri ini mendakwa bahawa mereka (peniaga Cina) yang menjadi pembekal makanan utama Malaysia sejak 1980-an. Mereka juga menuduh Tun M membuat Dasar Ekonomi Baru dengan tujuan untuk mengongkong ekonomi Cina. Ni yang buat aku tambah-tambah meluat bila puak kafirun laknatullah ni sesuka hati membuat fitnah demi menjayakan hasutan perkauman.

Puak-puak kafirun laknatullah cina DAP ni menghasut kaum mereka untuk boikot dan sabotaj perusahaan dan perniagaan Melayu. Aku pun pelik kenapa puak-puak ni suka sangat main sentimen perkauman. Lepas tu fitnah dan merekayasa cerita dongeng ala lagenda kung fu beruk mak yeh. Apa yang mereka dakwa didalam posting mereka di Facebook Fanpage adalah orang Melayu dan Kerajaan BN telah merampas industri beras dari kaum Cina. Betul ke macam tu ???

Meh sini, aku nak kongsi sikit fakta sejarah tentang kedatangan imigran Cina ke Tanah Melayu. Jom kita toleh sikit ke belakang untuk kesedaran hari ini demi kesejahteraan agama, bangsa dan negara untuk masa mendatang. Sampai bila kita nak biarkan puak-puak lahanat ni memutar belitkan fakta dan sejarah !

Pembangunan dan kepesatan ekonomi Tanah Melayu (pada ketika itu) telah menggalakkan kedatangan buruh-buruh asing untuk bekerja di kawasan perlombongan bijih timah, estet-estet getah dan kawasan pertanian ladang. Faktor ekonomi merupakan pendorong utama kemasukkan imigran ditambah lagi dengan pemerintahan kuasa British di Pulau Pinang dan Singapura yang telah memudahkan lagi kemasukan imigran.

Kemasukan imigran ini adalah dipengaruhi oleh faktor-faktor penolak iaitu yang mendorong mereka untuk meninggalkan negara masing-masing seperti peperangan, kebuluran dan lain-lain. Kerajaan British juga telah menggalakkan agar imigran ini berhijrah ke Tanah Melayu.

Orang-orang Melayu juga pada ketika itu tidak menentang kedatangan kaum imigran ini. Imigran China dan India telah lama mengenali Tanah Melayu sebagai salah satu pusat perdagangan yang penting suatu masa dahulu, ini telah mendorong mereka untuk berhijrah ke Tanah Melayu. Sama juga seperti sekarang, kerana ekonomi Malaysia yang baik masih lagi ada imigran yang kita panggil sebagai pendatang (tanpa izin atau dengan izin) masuk ke Malaysia untuk mencari rezeki.

Keadaan ekonomi Tanah Melayu yang sedang pesat membangun melalui perusahaan Getah dan bijih timah telah membuka banyak peluang pekerjaan. Politik di Tanah Melayu juga berada dalam keadaan stabil di bawah penjajah British, dan ini telah menarik lebih ramai golongan pemodal dan imigran asing ke Tanah Melayu.

Kedatangan Buruh dari China secara besar-besaran bermula sejak awal abad ke-19 yang kebanyakkan berasal dari wilayah selatan China seperti Kwangtung, Kwangsi dan Fukien. Kedatangan buruh ini ke Tanah Melayu adalah melalui beberapa cara seperti sistem tiket kredit, sistem pengambilan kakitangan, dan sistem pengambilan rumah kongsi. Tentang sistem ni aku tak kan cerita panjang, korang boleh google sendiri dan cari fakta berkaitan.

Kerajaan British di Tanah Melayu telah mewujudkan jawatan pegawai pelindung buruh dari China pada bulan Mac 1872. Kira jawatan ini serupa macam pegawai imigresen pada hari ini. Ia adalah bertujuan untuk mengawasi kemasukan buruh dan imigran dari China.

So, itu sedikit fakta sejarah kedatangan imigran China dan berterima kasihlah pada Tunku Abdul Rahman yang mendapatkan kemerdekaan Malaysia dan bersetuju memberikan kerakyatan kepada imigran China dan sehingga ke hari ini korang (Cina) masih lagi warganegara Malaysia.

Sama ada Perikatan atau Barisan Nasional ianya tetap sama. Kesinambungan pemerintahan dan tampuk yang sama. Ini yang buat aku cemuih dan meluat dengan perangai puak lahanat DAPigs yang tak sedar diri ni.

Persoalan sekarang selepas keluar fakta sejarah ni, betul ke Kerajaan BN dan kaum Melayu merampas industri beras ni dari kaum Cina ???

Meh sini aku nak lempang puak-puak kafirun laknatullah ni dengan sedikit lagi fakta. Kita pusing sikit kebelakang di zaman Jepun.

Asal sejarah padi dan beras ni dilakukan sepenuhnya oleh orang Melayu. Dari sawah sampailah ke pemprosesan. Imigran hanya tahu masak dan makan je masa tu. Pada ketika dulu (sebelum Jepun masuk Tanah Melayu) penuaian padi dilakukan setahun sekali.

Tetapi bila Jepun masuk ke Tanah Melayu, mereka bukan sahaja masuk bawa senjata tetapi mereka turut membawa masuk teknologi mereka. Dengan teknologi yang dibawa Jepun, penuaian padi dapat dilakukan 2 kali setahun. Adakah puak lahanat ni dah lupa ketika teknologi ini dibawa masuk, siapakah yang jadi mangsa sembelihan Jepun. Harap puak-puak ni tolong kaji ni sekali ye.

Untuk pengetahuan puak-puak lahanat ni, selama ini kaum Melayu mengusahakan industri beras ni. Bersawah, mengilang dan juga mengedar. Industri beras terus berkembang bila Kerajaan Perikatan/BN berjaya dengan beberapa Projek Pertanian Mega seperti Muda, Kemubu, Trans Perak, Kerian Sg Manik, Kuala Selangor dan lain-lain.

Bila ada Projek Pertanian bermaksud adanya tanah dan sawah. Adanya petani dan pesawah. Akibatnya orang Melayu terus bersawah, dan kemudian siapa pula yang mengambil kesempatan mengaut untung di sektor hiliran (pengilangan dan pengedaran). Fikirlah sendiri !!

Di sektor hiliran kerja tak teruk dan risiko rendah tetapi perlu mempunyai modal (Capital Intensive) yang mana ketika itu orang Melayu belum mampu. Lama-kelamaan Tokeh Cina mengambil (merampas) perkilangan dan pengedaran, maka tinggallah kaum Melayu menjadi rakyat subsidi.

Jika dilihat rentetan sejarah, siapa yang rampas hak siapa ??? Sejak bila kaum Cina ada tanah di Tanah Melayu ??? Sejak bila kaum Cina ni bersawah ???

Kaum Melayu tidak pernah mengungkit tetapi bila ada puak kafirun laknatullah DAPigs yang cuba membakar api kebencian dan melagakan sentimen perkauman, WAJIB bagi aku menyedarkan puak-puak tak sedar dek untung ni.

Dari isu Gardenia (Episode 2), sampailah isu beras dan sekarang NFC pula.

Wahai kaum Melayu Islam yang duduk jadi hanjing salak pakatan haram jadah, korang tak nampak lagi ke agenda puak-puak kafirun laknatullah yang cuba membinasakan ekonomi Melayu Islam ??? Aku cukup ralat dekat 2 ekor BABI PKR yang memfitnah NFC. Apa sebenarnya yang mereka ni tak puas hati !!!

Aku pelik dengan puak-puak DAP ni juga. Macam-macam kerajaan dah bantu mereka. Malah mereka ni majoriti hidup senang dan kaya raya. Atau, mereka ni memang jenis tak tahu bersyukur mungkin. Robert Kuok kaya raya malah terkaya di Malaysia. Apa lagi yang tak puas hati pada ekonomi Melayu Islam.

Aku nak kongsi senarai 10 terkaya di Malaysia (2011). Korang tengok la sendiri berapa ramai kaum Cina, berapa kaum India dan berapa pula kaum Melayu. Dan lihat pula nilai kekayaan mereka yang boleh membuatkan mereka ni sampai masih tak puas hati.
Hanya kerana NFC perusahaan berjaya yang diusahakan oleh kaum Melayu islam, maka puak-puak kafirun lanatullah cuba menabur kaca dalam mangkuk nasi NFC. Dan aku suka nak ucapkan tahniah kepada puak-puak mata 1 (PKR) dan lebai kera (PAS) yang mana mereka ini kaum Melayu dan beragama Islam kerana jasa mereka membantu puak kafirun laknatullah menjayakan fitnah terhadap NFC demi menghancurkan industri korporat Melayu Islam.

Aku harap sangat penulisan aku ini sampai kepada semua kaum Melayu dan umat Islam di Malaysia. Terdapat perancangan sistematik dan terancang untuk membinasakan ekonomi dan empayar Melayu Islam di Malaysia. Sedarlah bangsaku dan bangkitalah saudaraku. Sama-sama kita pertahankan empayar Islam, ekonomi Melayu dan kestabilan Negara kita ini.

Mungkin ramai tertanya-tanya, kenapa episode 4 ini ambil masa terlalu lama untuk aku keluarkan. Aku telah cuba sebaik mungkin menggarap penulisan dengan penuh hati-hati ini agar tidak mengguris hati mana-mana kaum di Malaysia memandangkan kita hidup di Malaysia ni penuh harmoni dalam masyarakat unik yang majmuk. 

Tetapi, kepada puak-puak DAPigs kalau terasa, memang padan lah. Purposely aku tujukan kepada puak-puak yang suka melagakan dan memecah belahkan perpaduan kaum. Kadang-kadang aku rasa puak-puak ni seolahnya cuba mencetuskan kembali "The May 13th In The New Era". Sememangnya aku arif sangat puak-puak ni memang juara dan raja RUSUHAN KAUM !!!

Reputasi DAP dalam RUSUHAN KAUM sangat superb !!! Diwarisi dari PAP !!!

NFC adalah industri makanan Halalan Toyyiban yang berjaya. Walau mungkin ada sedikit kekurangan sana dan sini tetapi ianya perusahaan yang berjaya, tiada yang sempurna diatas muka bumi ni. Ramai ahli korporat boleh sahkan fakta NFC industri Melayu Islam yang berjaya. Aku jamin.


Apakah mungkin puak-puak kafirun laknatullah ini yang mahukan NFC ??? Kita jumpa di Telenovela Episode 5. Maaflah ye korang, terdapat penemuan fakta baru yang memaksa aku sambung lagi... Jumpa lagi...
sumber:http://kitagempur.com/kgc/index.php?option=com_k2&view=itemlist&layout=category&task=category&id=7&Itemid=56

No comments:

Post a Comment